"És fiat szűle ez és nevezé nevét Gersomnak, mert mondá:
Jövevény voltam az idegen földön.
"
{Mózes II. könyve: 2:22}
LV (
Legenda Vitae):

  V
ilágunk egyik legsokoldalúbb egyénisége: művész, filozófus, régész, időutazó, földrajzi felfedező, irodalmár, filmbuzi, világfigyelő...

  A régiek időszámítása szerint 12:18:01:04:15 (8 Men 8 Yax)- kor született. Ezenfelül sör- és pálinkaivó, a BB Misszió (2008-2010) egyik tagja. Mackós és ExVámpírként kezdte, amit a mellékelt körözvény is bizonyít, a Breki-őrs tagja, majd a hadseregben folytatta pályafutását, igazi Zöldsapkás lett.
 
Tanulmányait folytatva a kultúra területén fejtett ki sokoldalú tevékenységet: egyrészt a horrorfilmekről írt diplomamunkát, időrendi-összehasonlító elektronikus zenetörténetet és a magyar szintipop legjelentősebb képviselőjének archívumát is kidolgozta, magyarnyelvű inkvizíciós bibliográfiát állított össze, VHS-őrült és mindemellett korunk egyik meghatározó szocio-avantgarde filmesévé vált, olyan klasszikusokkal, mint a 'CegLa' (1996); 'Locsolókannától-Locsolókannáig' (2011-19); legutóbbi díjnyertességre váró filmje a 'G-i Láncfűrészes Favágás 1 - 2.' (2019); másrészt tagja a PIKASZ-nak (Pihenő Kamerások Szövetségének). Természettudományos munkásságából kíváló ízelítő a természet fotózása, de emellett könyvekben kutatva a barométer állásaival is foglalkozott! Emellett több hangszeren is játszik természetesen!


  Fotóit nemzetközi versenyeken jegyzik: 'Őszi Arany' c. képe a Galaktikus Évszakfotók versenyén szerepelt sikeresen (Föld szekció, Északi-félteke), az 'Ősz utolsó sugara' c. képe pedig az OAT (Onyx Autonóm Terület) különdíját kapta (Androméda Galaxis). Korát megelőzve -2001-ben, már digitális képalkotó berendezéssel! - önarcképet ('sel-fi').


  Emellett erőnléte sem (volt) elhanyagolható: Indult a milleniumi (MM) Mr.Olympicus versenyen, amelyen - hála 'Vele volt az Erő' - első helyezést ért el. Bátorsága is vitathatatlan: oroszlánokat simogat! Kisebb testű (vad)macskákkal (bengáli és savannah), és Magyarország Legszebb Házimacskájával (Parázs) is TV-sztárrá válik! Még az Újságok is írnak Róla! A Galaktikus Tanács - Világmegmentő Misszó (VMM) földi 12-ek társaságának oszlopos tagja, uralja a 3 Gombot.

  Rendszeresen időt szán a rendszeres testmozgással járó világmegismerére is ( 'ki-rándul-ás')... Megismételte Zrínyi Miklós híres 1566-os kirohanását a szigetvári várból. Az ország megismerésében végrehajtott történelmi tette, hogy 2018.március 27-én nem sokkal du. fél négy előtt sikerült eljutni a Tiszáig. Emelltett a Marson is végzett kutatói feladatokat, találkozott Marslakókkal is... Egyszer rajtakapták egyik időutazásán, ennek egyik bizonyítéka egy 1941-ben Róla mintázott kis novella...

  Régészeti kutatása életre keltette a legendát: Conan híres kardja is a kezében volt, (Jelenleg Conan szülőházában őrzik). Filozófiai síkon foglalkozottt az 'Élet (a Világmindenség meg Minden)' értelmezésével, azaz, a 42-vel is! Igazi Tökös Legény!   2021.szept.10.-től pedig "Robo-Sapiens" (Cyborg - Med.Restor. lev.#2.0) szintre javították meg, miközben a Mezsgye közelében járt! Év végén meglátogatta Eta Néni Házát.

További Munkálatokból:

>>> www.hazimacska.hu
>>> www.hitchcock.hu
>>> www.caligari.hu
>>> Drakula halála (1921)
>>> www.garabfalu.atw.hu
 
>>> É-K-E-O
>>> Atomháború kezdete...' (Nehogy elindítsd!)
>>> Atomcsapás-hatás számító...' (nemsokára)
 
Villanylevél & társai:

>>>   mrger (a) freemail.hu

>>>   saját (Sz...) @ nevem (G...). hu

arckönyv

- © All Rights Reserved! - Szentes Gerzson Péter
- @web: since 2000 (offline) / 2001 (online)-
- updated: 2022.08.08.. -